* Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag verstuurd! * Gratis verzending vanaf 35,- binnen NL *

Fair Fashion – Duurzame en eerlijke kleding

Noddles & Fair Fashion

Noddles webshop - handgemaakte producten in eigen atelierHoe zit dat nou met Fair Fashion? Er is helaas nog geen kledingmerk dat 100% eerlijke kleding produceert, ook wij niet, maar dit weerhoudt ons er niet van om te kijken naar welke verbeteringen wij kunnen doorvoeren op dit gebied.

Materiaal met een keurmerk

Voor de inkoop van onze stoffen en fournituren kiezen wij zoveel mogelijk voor producten met een GOTS® organic, OekotexSA8000® Standard of ander keurmerk dat hier rekening mee houdt. Dit lukt niet altijd en we zien dat het voor fournituren lastiger is om producten met een keurmerk in te kopen dan voor bijvoorbeeld voor stoffen. Daarnaast zijn wij afhankelijk van onze leveranciers voor de juistheid van de informatie over keurmerken.

Ben je benieuwd of jouw favoriete Noddles product gemaakt is van materialen met een keurmerk? Tegenwoordig vermelden we bij het product of een keurmerk van toepassing is. Staat er geen keurmerk bij? Dan is de informatie niet beschikbaar en/of onderzoeken we de herkomst van het materiaal.

Productie in Amsterdam

Wij maken al onze producten, met veel liefde en aandacht, gewoon zelf in ons atelier in Amsterdam-West. Door de productie in eigen atelier  te houden, kunnen we snel schakelen en houden we zelf zicht op de kwaliteitscontrole en arbeidsomstandigheden van ons en onze werknemers.

Voor de inkoop van onze BASICS collection bestaande uit rompers en shirts, hebben wij gekozen voor producten met een GOTS® organic en/of SA8000® Standard keurmerk.
Een eerlijk Fair Fashion product voor jouw kleintje!

Wil je een kijkje nemen in ons atelier en zien hoe wij de productie uitvoeren? Bekijk hier onze video over hoe wij onze harembroekjes maken.

Met oog voor milieu

Noddles webshop - handgemaakte producten in eigen atelierNatuurlijk scheiden we ons afval. Onder andere oud papier, plastic, glas en batterijen verzamelen we apart. Daarnaast proberen we ook minder afval te genereren, bijvoorbeeld door slim en efficiënt onze stoffen te knippen waardoor snijafval wordt verminderd.
Maar ook luchtkussens te verzamelen in het bedrijfsverzamel gebouw waar wij gevestigd zijn. Iedereen die deze plastic luchtbellen ontvangt kan ze o.a. bij ons afgeven en wij recyclen ze weer bij het verzenden van pakketten.

Wat kun jij doen om Fair Fashion geproduceerde kleding mogelijk te maken?

Vraag bij jouw favoriete merk naar wat zij bieden op het gebied van Fair Fashion! Hebben de producten een keurmerk? Hoe staat het met de arbeidsomstandigheden van de kledingarbeidsters? Bewustwording is een eerste stap naar eerlijk geproduceerde kleding!

Noddles webshop - handgemaakte producten in eigen atelierWij van Noddles vinden het belangrijk dat kleding een tweede/derde ronde mee gaat. Daarom zijn wij gestart met de Facebook groep: Noddles Marketplace. Hier kun je al jouw tweedehands Noddles producten aanbieden aan andere liefhebbers. 🙂

Lees meer over eerlijke kleding en wat jij kan bijdragen via schonekleren.nl en je vindt ons en andere duurzame merken via eerlijkwinkelen.nl.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Laat het ons weten!

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.