Wie zijn wij?

Het verhaal achter Noddles

Wie zijn wij - Foto gaypride 2017

Nienke, Tobias en Karin

Wij zijn Karin en Nienke, de oprichters en eigenaren van het kindermerk Noddles. In 2011 leerden we elkaar kennen en in 2013 werd Nienke zwanger van onze lieve zoon Tobias die in datzelfde jaar werd geboren. In maart 2014 zijn we ons eigen bedrijf in kinderkleding en accessoires gestart.

Voor Tobias konden we nauwelijks vrolijke en verrassende kleding vinden. Zodoende begon Nienke, met enorme passie voor het vak, zelf met het maken van kleding voor onze zoon.

Wij vinden het belangrijk dat een kind zo lang mogelijk kind kan zijn, met het gehele palet aan kleuren tot zijn of haar beschikking. Een kind moet zich daarnaast vooral lekker vrij kunnen bewegen. Spelen in vrolijke, verrassende en eerlijke kleding die tot de verbeelding spreekt.

Dat is ons verhaal in een notendop, meer weten? Lees dan snel verder!

Een stukje achtergrond

Nienke was van kleins af aan al gek op werken met textiel. Het maken van sokpoppen en knutselen met textiel veranderde, met de helpende hand van haar moeder, al snel in het maken van winterjassen en gala-jurken. In 1998 studeerde Nienke dan ook af als kledingmaakster.

De mode-markt was op dat moment echter niet booming en daarop besloot ze een baan in de IT aan te nemen. Na zo’n 8 jaar werd het tijd voor verandering en werd Business Intelligence/Projectmanagement haar vakgebied.

In 2005 studeerde Karin af aan de Hogeschool van Amsterdam – Media & Informatie Management als TV-producer. Na een aantal succesvolle stages bij o.a. MTV, TMF en afstudeerstage bij de NCRV – Willem Wever, kon ze beginnen als TV-producer bij verschillende NCRV programma’s. Zoals TV-toppers met Jos Brink, jeugdprogramma Buya etc.

Nienke en Karin leerden elkaar kennen in 2011. Op dat moment was Karin nog herstellende van een ziekteperiode met zware longontsteking en darminfectie. Dit zorgde ervoor dat ze in de ziektewet terecht kwam en haar werk voor TV moest opgeven.

Diagnose sarcoïdose

In de zomer van 2012 was Karin nog steeds ernstig ziek en vermoeid. Niet lang daarna werd vastgesteld dat Karin sarcoïdose* had, een chronische auto-immuun ziekte waarbij, door onbekende oorzaak, ontstekingen ontstaan.

Door de enorme vermoeidheid en pijn die door deze ziekte was ontstaan, kon Karin jarenlang bijna niets meer. Toch hielp zij, waar ze kon, mee aan Noddles. Noddles werd succesvoller en gedurende lange tijd nam de energie van Karin beetje bij beetje toe. Langzaam aan kon zij bij Noddles haar werk conditie opbouwen.

* Wil je meer weten over sarcoidose? De Belangenvereniging Sarcoïdose heeft een uitgebreide website met informatie.

Het ontstaan van Noddles

Wie zijn wij

IJsje eten voor Karin haar verjaardag!

Toen Nienke in 2013 zwanger was, mocht er geshopt worden! Echter op zoek naar een vrolijke en kleurrijke outfit, kwamen we vooral saaie t-shirts, stugge spijkerbroekjes en andere voor de hand liggende kleding tegen. Het bleek een ware zoektocht om, met name voor jongens, kleurrijke en comfortabele kleding te vinden.

Na 25 weken zwangerschap moest Nienke noodgedwongen stoppen met werken. De druk op het werk, de ziekte van Karin en de zwangerschap bleken te veel hooi op haar vork.

In de weken erna was thuis op de bank zitten niet erg inspirerend en begon ze met het maken van broekjes, sjaaltjes en wikkeldoeken voor de kleine op komst. Dit bleek een heel fijn tijdverdrijf waarin ze haar passie voor werken met textiel weer nieuw leven kon inblazen.

Steeds vaker hoorden we van buitenstaanders: “Hé wat een leuke kleding! Daar moet je écht wat mee doen!” We kregen zoveel leuke reacties, dat we begonnen te dromen over de productie en verkoop van onze eigen kledinglijn.

Officiële start van Noddles

In november van 2013 waren wij dolblij met de geboorte van onze heerlijk lieve zoon Tobias. Nog in de kraamtijd hebben we de knoop doorgehakt en zijn we begonnen met de start van ons eigen familiebedrijf! Op 1 maart 2014 was Noddles officieel een feit.

Nienke is inmiddels fulltime aan het werk en is vooral betrokken bij de (naaitechnische) productieprocessen, productontwikkeling, finance en algemene bedrijfsvoering.

Karin draagt, zover haar belastbaarheid dat aan kan, zorg voor de organisatorische kant, klantencontact en onze social media.

Samen bepalen we welke stoffen we in de collectie opnemen en ontwerpen we de producten. We houden elkaar in balans en zo maken we samen Noddles tot het toffe kinderkledingmerk dat het nu is!

Wat kun je van Noddles verwachten?

Onze missie is om anderen te inspireren om kinderen zich vrij te laten voelen. We willen graag de stereotyperingen rondom het gender-thema doorbreken en daarmee inspirerende én eerlijke kleding maken voor zowel jongens als meisjes.

In onze Noddles collectie vind je daarom enkel producten die wij zelf ook kiezen voor onze kleintjes. Onze handgemaakte kinderkleding en accessoires zijn comfortabel, lekker eigenwijs en hebben vrolijk, kleurrijke of stoere prints. Van hoge kwaliteit wikkeldoeken voor pasgeboren baby’s tot en met super toffe broekjes en tops voor kleintjes van 0 tot en met 5 jaar.

Pasvorm, comfort en gebruiksgemak zijn heel belangrijk voor ons en daarom gebruiken we zo veel mogelijk natuurlijke materialen van een hoge kwaliteit. Wij produceren onze producten met veel liefde en aandacht in eigen atelier in Amsterdam. Een eerlijk Fair Fashion product voor jouw kleintje!

Hoe doen we dat?

Door de productie in eigen atelier in Amsterdam te houden, kunnen we snel schakelen en houden we zelf zicht op de kwaliteitscontrole. Van materiaal-inkoop en productie tot productfotografie, social media en de verzending van bestellingen naar onze klanten, alles wordt door ons verzorgd.

Wij gaan uit van wat wij graag zouden willen als we online shoppen. Voor ons zijn dat onder andere: persoonlijk contact, passie voor het product, open en eerlijke communicatie, tips en informatie, top service en snelle levering.

Geniet van het beste voor jouw kleine net als wij!

Lieve groet,

Karin & Nienke

Wij zijn ook te vinden op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!

PS Zoek je een leuke stageplek? Wij zijn een erkend leerbedrijf voor Mode & Kleding niveau 2/3/4 en Marketing & Communicatie niveau 4. We ontvangen graag je CV en motivatiebrief via email!